neXT BLog~~

Errks...13/03/2011

wah ari ni..last day aku berpantang...ehehehe.....n pepagi ni...aku ajak akak aku....kak eda teman aku..g beli brg amani...amani syg,mama kua jap eh....pampers amani..susu amani..semua cam nak abis dah....mama g ngan alang jap eh...mmmm aku g beli kat TF batu gajah...huhuhuhu.....bukan setakat pampers ngan susu jerk aku beli...tup2 aku nampak sarung tgn utk amani..kaler pink....cantek....aku nmpk topi yg same corak ngn baju kat umah...wah..ape lg angkat la.....kata nanti nak bawak amani jejalan.....nak bg amani pakai cantik2...ehehehe......excited lak....aku sampai umah dalam kul 12 tgh hari.....kak eda lak pas zohor dier nak lik ke kajang....mm sampai jerk kat umah...aku tgk..amani atas mak...tgk cam xbermaya jerk...aku tanya mak..nape..dier nangis ke...sowi syg,mama kua cari brg amani...mmm mak cakap..dah 2 kali dier muntah susu...aku amek dier dr mak....erkss...lembiknye badan die..kenapa nih sayang....tp waktu tuh dier senyap jerk...sian sgt tgk keadaan dier....tup2 die nangis...mmm jgn la nangis sayang...mama dah balik kan....mmm dan dalam masa yg same..aku tgk dier cam susah nak nafas....cam ada sangkut2....sama cam sebelum ni..same cam semalam...yg aku bawak g ar-rizuan......aku tgk..lubang idung dier..dah kembang kempis.....errrksss...sayang......terus aku tunjuk kat mak aku....kelam kabut...mak,kak eda..dan abang ipar aku...bersiap..sebab nak bawak amani g spital...ISH....aku dah tak mampu tahan air mata nih....siannye amani....ya ALLAH..selamatkan la anakku ini.....dalam perjalanan..kami ingat nak carik klinik area bt gajah dulu..utk dapatkan oksigen untuk amani..tp semua doc....g lunch...terus abang ipar aku drive ke ipoh...dgn bawak laju..dgn bagi double signal....aku dah xpk pape....amani time tuh...masih menangis lg..tp dah tak kuat cam dulu..kalu dulu...dier nangis...kuat.....kuat sgt...skrg tak..lemah...lemah dah...sayang sabar eh...mama bawak sayang ke hospital ni...sayang sabar eh...mama sayang amani..sayang sgt.....sampai jerk kat Ipoh Specialist Hospital...aku terus bawak ke emergency....terus derang amek amani..derang kasi oksigen..derang masukkan air...derang buat memacam...aku tak dibenarkan tgk....aku hanya dgr suara die nangis.....sayang.....mama taw sayang kuat...mama akan wat yg terbek k....doc yg penah handle kes amani...datang.....memacam dier wat.....n kejap2 die panggil aku...aku tgk amani dah penuh dgn wayar...dier menangis...tp..dah slow.....doc cakap...keadaan amani agak TENAT...ya ALLAH...........kuatkan aku..dan anakku ya ALLAH...aku terus kol suami aku..besok baru dier balik....memang esok turn dier cuti....mmmmm selamatkan lah amani ya ALLAH....itu jerk yg mampu aku doa...selepas menunggu...memula doc kata amani kena tahan wad kat ISH...tup2 dier kata...better amani ker GH..sebab alatan yg diperlukan amani..sane lebih canggih...aku xkesah....aku xkesah kat mana..aku xkesah tntg bayaran...yg penting aku nak usaha utk yg terbek wat amani....terus aku dan amani di bawa ke GH nek ambulans....sampai sane..amani terus ke tingkat 6..PICU...untuk kanak2....doc cakap..keadaan amani dah makin stabil..alhamdulillah......tp masih kena tgk keadaan dier camne...kalu tetiba teruk..kemungkinan tiub oksigen akan dimasukkan ke dalam mulut amani...sampai ke peparu.....ya ALLAH.......siannye amani...harap dier....bertambah pulih....AMIN....mama akan teman amani kat hospital k..tapi mama takley tido dgn amani.....mama kena tido lm bilik yg pihak hospital sediakan..tp mama janji..mama akan selalu tgk amani....amani jgn takut k...mama ada..di sini sayang...besok baba balik..nanti amani jupe baba k.......


1 ulasan:

  1. yg pasti..sukarnya nak lupakan semua ini.KITA HY MERANCANG TP.HY TUHAN YG MENENTUKAN SEGALA-GALANYA.

    BalasPadam