neXT BLog~~

keTErUjAan~

wAh....Pada 23/1/2011...hUbby aku dah bawak aku g spital ar-ridzuan..gara-gara..aku dah rase sakit bahagian bawah.....g sane..cek..lum ada jalan lg..untuk bb...tp..derang suh..besoknye...24/1/2011...g jupe doc..mmm tp huBby aku Xdapek Nak Teman..Sebab Dier Kena G KeYEl....ada Course..sampai 4 hari..huhuhuh...so.....24/1/2011....pas kije..aku g ngan mama..ibu mertua ku....g klinik dr raoofah...dekat ngan umah sewa aku....doc..scan..bb dah kebawah...n doc..serlup bawah aku..doc cakap...jalan pun lum ada.....huhuhuhu..so balik la..umah.....mmm sampai umah..aku baring jerk poon...xgerak...(jalan2..)pun....tup2...bangun..sempat makan popia...n nak g mandi...tgk2...ada darah..eRrRksss....mengeletar....kot..tubuh nih..sejuk beku...trus kua..inform mama..tp aku xder ase sakit lg.....mmmm..trus kol hubby aku...mak aku....n,..hubby aku suh kol...doc...tnya cane....doc cakap...kalu skiit jerk darah...biar dulu....kalu banyak..baru g spital...mm sampai la..malam..dan pagi 25/1/2011...aku ada kua skit2...darah...last time subuh...mmm kul 9....mama..ajak aku g spital...aku lum ase sakit...so juzz nak cek la....doc yg handle aku pun ada kat spital..so dier cek lg...mmm kali nih dier kata...dah bukak 1.6cm...mmm kalu sakit petang ni...trus g spital..tp..kalu xsakit..ada kua darah....esok...26/1/2011...baru g klinik dier area umah sewa aku..untuk cek...mmm so far sekarang darah masih kua....tp...sakit lum lg..cume kekadang..perut mengeras....mmm..Bb mama ni...nak tunggu Baba dulu ker..besok...baba LiK besok taw..ehehhe..teruja pLusss..tAkuut....apepPOon..aku MemoHon padaNYA...selamatkan kami..dan permudahkan Lah Segalanye........hanya ENGKAU....yg mAHA BESAR...amin!!!!~

kAseH TerCipta...~

hUhUHU...SyukUR AlhAmdulIllah..kami diberi rezeki..secepat ini..aku pun xcaye...sungguh besar kuasa mu ya ALLAH....syukur....mmm sepanjang aku mengandung nih....aku nak sangat cakap thanx cuk..(hubby ku).....dier..banyak bersabar....ala..biasa la..kalu dah mengandung...ada la..alahannye...akunyer alahan..trok...sampai makan ape poon semua kua balik..makan ubat poon..aku xmampu nak simpan lama dalam..perut ni..last2 aku masuk spital..huhuhu..memang xley lupe..tp..itu semua xder menghalang..untuk aku dapatkan cahaya mata...kedua kelak..ehehehhe...
mmmm memacam aku xley bau..lg2 parfume suami aku...walhal..itu yg aku pilih waktu kami nikah dulu..huhuhuh..sowi sayang..mm masuk keta poon..lahai..xley bau...yg paling besh..faberet makanan aku..laksa...langsung aku xsuke skrg...harap2 pas bersalin aku dah mula suke...mmmm..cam xcaye jerk kan..aku nak jadik mama dah....excited sangat...dan aku tahu..suami aku..pun xsabar...sampai ley mimpi..aku dah bersalin..seb bek..waktu dier mimpi tuh...aku memang tgh tunggu hari..ehehehehe..kalu awal2 aku peknan dier dah mimpi..pelik la..tuh..ehehhe....apepoon..aku xkesah dapat anak lelaki atau perempuan...so far...aku wat check up..doc cakap..anak pempoan...mmm alhamdulillah.....mungkin  aku nak letak nama N.A.A Bt Omar hadi..ehehehehe...mana ley gtau lg..xspurise la....mmmm cume yg aku harap..biarla semuanye selamat dah sehat walafiat....semuga aku dan anak ku...panjang umo...mmm...dan harap2 time aku bersalin..suami aku..ada dekat darat...dier kije pelantar minyak..2minggu sekalik..2minggu kije..2minggu cuti..so..kalu ley..diizinkanNYA....harap2..time tuh dier ada...sebab aku nak sangat semangat dan sokongan dr die...tp kalu xder...xpela..aku tahu dier doakan kami dr jauh....:).......amin!!~...mmm xsabarnyeeeeeee..eehehehehhehe

ceRItA CHinTA~

AKu MulA MENgenaLI si diA...Yg MErangKap..KAwan,KEkasIh,TunAng dan Kini SUamI Ku....pada uJung BulAn 4 2007...kAMi SaliNg MEngenaLi..MElalUi rAngkAian Internet...HuhUHUHU yAHOo MEssenGEr....WakTUh tuH..Aku Dah Bekerja di UOB...dan die...masih Belajar die shah alam...kAMi Berjumpa...ala-ala BliNd date la...kat JAya JuscO..Ipoh....Dier dataNg dengan KAwannYe..dan Aku dengan kAwan Ku...WakTUh TUh..AKu REmPIt..ehehe NEk ScOoter Jerk...Datang POon pAKai Suar JEans.t-shiRt,PAkai SwEater Ngan SLipar JEpUn..huhuhu..Berserah Jerk....kALu Dier ikhLAs nAk KAwan..Kena la Time aku Seadanye...kAN....So fAR..Sejak TUh kAMi kAwan...kAwan Biasa JE.....Ada Kua..tp blom pernah Kua bersama..MEans Berdua...Mesti ramai2...Kua G Men BoWliNg...Kua..LEpak Minum...TIMe TUh..aku Senang berkawan Dengan Dia...Ye la..aku Pun Single kan..huhuhuhu...
kAwan PunYe kawan....satu hari.aku ada course kat KL...dan dier pOon lepak umah kawan dier kat KL....aku stay kat Hotel....bank aku sponsor...kami ada kua....(reramai k)...jupe..kat sane...n mALam tuh Lepas Jupe...dier ada mesej aku cam Selalu....actually...sepanjang kami berkawan..kami lebih banyak sms...dr telefon.....;)).....hmMm...dalam mesej dier...dier ada tanya....ada tak aku rase ape yg dier rase.....sampai skrg aku xkan lupe soalan tuh....dan...aku jawab....mmmm...yes aku xnafikan...aku pun rase perasaan yg same.....n last2....pada 12 may 2007....kami declare sebagai couple...di padang ipoh lg....wah..wah..wah....huhuhuhu..walaupun tempoh perkenalan kami...xckup lama....sebelum bergelar kekasih...aku cukup senang dengannya.....sepanjang bergelar..kekasih,baru la..kami ada kua berdua....yg palin aku takley lupe...da way dier perkenalkan aku dengan mamanye..yg kini dah jadik mamaku jugak...~ cam biasa...sebelum g kije..kami akan bekpas bersama..kalu dier balik ipoh la..sebab dier kan student kat shah alam....so one day...aku dah tunggu kat kedai makan....dekat ngan bangunan KWSP ipoh perak.....punya dok tunggu....aku tgk dier sampai...tp depan dier...ada sorang  makcik jalan..aku xbajek ada ketan antara dier ngan makcik tuh....then aku baru nak wat muka..."huh..dah lewat"...then dier bg isyarat...tunjuk kat makcik depan die...hohohoh..itu mamanyee...la...waaaahhh...aku poon bangun la..salam....n mama dier pon xtaw...dier nak bawak jupe aku...bagus tol la....dier nIh.....ehehehhe....

sepanjang perhubungan...standard la....gado tuh wajib....kalu xgado....xsempurna..hari2 kami...ehehehhe...memacam..kekadang benda kecik pun jadik isu....dier dengan camtuh..aku lak dengan camni...tp org kata..kalau dah jodoh xkemana kan.....n selepas..2 tahun "bercinta"...kami amek keputusan untuk bertunang..actually..aku dah mintak lama...tp..hmm dier lom sedia kot....lg pun dier..baru kije..kat petrofac....tup2...pada bulan 4 2009..dier ada suarakan...jum bertunang....eheheh..n akhirnya..pada 16 may 2009....kami diikat..dan sah aku jadik tunangan die....bajek kawen...setahun setengah....means..tahun 2010..mungkin bulan 12....;))..sepanjang gelar tunangan ni..masya-ALLAH...dugaan datang bertimpa2.....ada jerk...hasutan setan..suh gado semua...dr kecik...sampai la...yg besar...punya kes...mmmm...tp..sayang tuh masih ada....dan kami masih kekal bersama.......dan bile...keputusan dah di ambil....untuk bernikah pada 14 may 2010..(xckup setahun setengah pOOn..)...ujian dan dugaan tuh masih ada....alhamdulillah..kami dapat tempuh...bersama..dan skrg.....dah jadik suami isteri.....alhamdulillah.......aku tgh mengandungkan..zuriat buat die....waktu tgh mengandung pun..ujian dtg menguji kami lg...mmmm...ALLAH maha BESAR...kami yakin atas kebesaranNYA>...alhamdulillah..semua makin sehat....aku hanya menunggu waktu..untuk melahirkan bb dalam kandungan ku ini...insya-ALLAH kami akan mendapat anak pempoan......semuga kebahagiaan ini....hubungan ini..kekal..wat selamanya...aku sayang,cintakan sangat suami ku...OMAR HADI BIN ABD GAFAR.......sangat!!!~inilah..kisah chenta...kami!!~...kAlu Perasan...Kisah ChintA kamI..BANyak...TeRjadik pada BUlan MAY.....semua itu...ketentuan dr NYA>....;)))